Fimfárum / Fimfárum, do třetice všeho dobrého 3D

Hovorí sa: do tretice, všetko dobré. To si povedali aj tvorcovia tretej, záverečnej časti werichovských rozprávok Fimfárum. Okrem tradičných fimfárovských tvorcov, teda tandemu Vlasty Pospíšilovej a Petra Poša, sa na projekte podieľali aj mladí, začínajúci animátori. V rozprávke Ako obri na Šumave vyhynuli sa štáb filmového týždenníka vyberá do šumavských hôr odhaliť pravdu o obrovských obroch.

V rozprávke O klobúku s pierkom sojčím si dá kráľ zavolať svojich dvoch synov. Na tretieho zabudne, lebo Honzu nikto nikdy nebral vážne. Dá im úlohu, aby mu priniesli stratený klobúk so sojčím perom. Kto príde do cieľa prvý: Rýchlomilov Bugasseratti alebo Siloslavov Bull-Bagr Špeciál? Možno však prekvapí aj Honzov moped…

Posledná, najdlhšia rozprávka Rozum a šťastie rieši večnú otázku, či je možné žiť bez Šťastia alebo bez Rozumu. Fimfárum je prvý český 3D stereoskopický animovaný film a na prekvapenie sa môžete tešiť aj vo zvukovej zložke filmu. Okrem neopakovateľného hlasu Jana Wericha si vypočujete napríklad aj Otu Jiráka, Jiřího Macháčka, Miroslava Krobota, Romana Říčařa, či Miroslava Vladyku.